Beveiliging en back-up

De bedreigingen voor uw IT-infrastructuur nemen alsmaar toe en als u uw beveiliging niet serieus neemt als bedrijf dan komt u vroeg of laat in de problemen. Een degelijke firewall, antivirus en back-up is dan ook een absolute must tegen o.a. hackers en ransomware. Connexa helpt u hier graag bij.

Managed services

Hackers buiten steeds sneller en vaker de fouten in software uit. Het is dan ook belangrijk dat op uw PC’s en laptops de laatste updates zijn geïnstalleerd, uw firewall de laatste nieuwe firmware heeft en u zeker bent dat uw antivirus en back-up werkt.

Met de managed services van Connexa bent u hier altijd zeker van. We monitoren continu uw netwerk en ondernemen actie indien nodig. Zo worden problemen in eerste instantie vermeden. Mocht er toch iets opduiken, dan kunnen we het enorm snel spotten en oplossen.

(Managed) Back-up

Heeft u al een business continuity plan? Wat is de impact op uw bedrijf als een PC of server het begeeft of als u het slachtoffer bent van een ransomware aanval? Hoe lang kan u zonder IT en wat gaat u dit kosten? Allemaal belangrijke vragen die u zich moet stellen om u en uw bedrijf in te dekken tegen aanvallen.

Mocht er toch een aanval hebben plaatsgevonden, dan is het belangrijk een recente back-up te hebben om snel opnieuw te kunnen opstarten. Er zijn heel wat mogelijkheden met full image back-ups in de cloud of toestellen waarop de back-up van uw server binnen enkele minuten kan opstarten. Wist u dat ook uw Office 365 een back-up nodig heeft? We geven u hierover graag advies.

Phishing

Phising, Spear phising, CEO fraude,… De bedreigingen komen in vele vormen. U kan uw netwerk nog zo goed beveiligen, toch zullen er nog mails door de mazen van het net glippen. Daarom is het belangrijk om phising te herkennen. We kunnen u test mails sturen in verschillende gradaties van moeilijkheid en daar een rapportage van maken. Zo blijft u en uw personeel alert voor de gevaren.

Multi factor authentication (MFA) en paswoordbeleid

Een goed paswoord is tegenwoordig zo belangrijk. Het bestaat liefst uit cijfers, letters en speciale tekens zonder woorden of een datum te gebruiken. Helaas is enkel een paswoord niet meer voldoende. Multi factor authentication of MFA is een systeem waarbij u via een extra stap zoals een sms bericht met een code of een verificatie app op uw gsm een extra beveiliging toevoegt wanneer u ergens aanmeldt. Allemaal omslachtig uiteraard. Daarom bestaan er paswoord managers die u helpen om een moeilijk paswoord in te vullen, maar ook om de MFA-code automatisch in te vullen. We adviseren u graag over welke manager geschikt is voor uw bedrijf.

Interesse?

Interesse in één van onze services of in Connexa als vaste IT-partner? Neem gerust contact met ons op!